Links


Met deze pagina willen we een netwerk van kennis en samenwerkende partners presenteren. Je vind er informatie over het hoe en waarom van voedselbossen. Vele pioniers waren ons voor en we delen er graag een aantal.

Een eerste algemene pagina om mee te beginnen:
De wikipedia voedselbos schatkist.

Graag wijs ik jullie op de website van de Natuur en Milieufederatie met een update over voedselbossen Bekijk nieuwsbrief (spits-online.nu). Er staat ook een filmpje bij door het programma Binnenste Buiten van het oudste Voedselbos van Brabant in St. Michielsgestel.

Heb je een keer niets te doen in de donkere avonduren? Kijk dan eens op de website van de IVN Natuuracademie: IVN Natuuracademie Online | Producten. Daar vind je leuke online cursussen 😊.

Op de website van Food Forest Factory vind je meer informatie als je echt de diepte in wil met voedselbossen: Food Forest Factory | Cursussen.

Stichting Voedselbosbouw staat voor de ontwikkeling en het rendabel maken van nieuwe en bestaande voedselbossen in Nederland met het oog op een duurzame voorziening in de behoeften van de vruchtgebruikers aan lekker en gezond lokaal voedsel, een vitale natuur, aantrekkelijk landschap en nog veel meer.

In de Voedselboscast kun je luisteren hoe Frank Gorter en Marieke Karssen van Voedsel uit het Bos onderzoeken hoe voedselbossen een bijdrage leveren aan de samenleving van de toekomst. Ze zijn nieuwsgierig naar de pioniers die hier mee bezig zijn. Gaan voedselbossen de samenleving en het landschap veranderen?

Hier een handige plantendatabase waar je meer informatie vindt over de planten die gebruikt worden in een voedselbos. Het is onderdeel van de Permacultuur Nederland.

Een ander prachtig initiatief in de gemeente Beesel is het Burgerbos. Dit bos ligt in het buurtschap Ronkenstein, op de kruising van de Molenweg/De Dijcken/Nijverheidsweg.

Tamme Kastanjes